Våra tjänster

Portugal-Skiss är ditt bollplank inför ditt planerade köp eller flytt till Portugal. Internet i all ära – men tyvärr är det ju så att nästan oavsett fråga man ställer eller information man letar efter, så hittar man alltid en massa olika, ofta motstridiga svar eller motstridig information. Dessutom, och detta är ganska viktigt, tar dessa svar nästan aldrig hänsyn till din unika situation. Så kan man, inför så viktiga beslut som att köpa fastighet, eller t.o.m. flytta utomlands, basera dessa på forum-inlägg gjorda, i många fall, av sådana som tror de vet något om något?

Här kan Portugal-Skiss bli ditt bollplank, din hjälp att analysera och skissa på ett vettigt upplägg. Vi har själv gjort resan och lite mer därtill. Dessutom har vi gedigen erfarenhet från näringslivet och  rådgivande konsultverksamhet i Sverige.

Vi har upplevt både med- och motgångar i vår flytt, trots nästan heltidsarbete under mer än 1 år med att förbereda och 1 år att genomföra. Vi har även lyckats undvika många farliga skär och baserat på våra samlade erfarenheter kan vi lägga en rimlig nivå på förväntningar kring tid och vad saker och ting bör kosta.

Vi har sett många fantasifulla kostnadsofferter, både från svenska konsulter och från advokatfirmor i Portugal. Vi vet att många känner stor osäkerhet inför ett så stort steg som vi här pratar om och behöver en oberoende partner att prata med, som känner till de flesta aspekter, både som förtidspensionär, riktig pensionär, både med enbart pensioner och/eller med eget företag i bagaget och som kan fungera som rådgivare till en rimlig kostnad.

Så vad erbjuder vi och vad kostar det?

  • Din diskussionspartner inför ditt förvärv eller flytt till Portugal.
  • En analys av din egna unika situation och råd hur du bör gå vidare.
  • Möjlighet för dig att ställa frågor och bolla idéer.
  • Tips på olika personer eller företag/myndigheter som kan ge ytterligare hjälp eller information.
  • Rimlighetsbedömningar av offerter från olika leverantörer som erbjuder flytt/köprelaterade tjänster.
  • Fortsatta diskussioner under resans gång.
  • Vi är alltid tillgängliga via mail, skype eller mobiltelefon.
  • Allt som en prenumeration under ett år, till en låg kostnad. Detta för att förenkla för både dig och oss och för att kunna erbjuda er möjligheten att ställa hur många frågor som helst

Vad gör oss unika?

Vi har själva gjort resan och vill dela med oss av våra erfarenheter, till en enkel och rimlig kostnad. Vi erbjuder ett bollplank och en samtalspartner som kan ge råd och tips utifrån er unika situation. Vad vi inte gör är själva jobbet – vi fyller inte i dokument eller springer med er (som inte heller advokaterna alltid gör i Portugal heller) till olika institutioner. Vi berättar och ger råd och tips på hur man bäst väljer att gå vidare, utifrån den egna situationen och ens egna riskprofil. Vi ger tips på kontakter och webbsidor och vad saker bör kosta. Detta gör vi till en låg, årlig, fast kostnad baserad på kommunikation via mail eller telefon, även om vi gärna också kan träffas vid möjlighet. Vi är övertygade om att vår årskostnad är mycket snabbt intjänad mångdubbelt om för er, i direkt minskade kostnader och/eller mer effektivt agerande.

Kostnaden för ett års rådgivning, från datum för erhållen betalning, är €390. Ingen moms utgår. Förresten, vi fakturerar er via det smidiga Simplified Regime-systemet som Portugal erbjuder för mindre verksamheter, lite motsvarande enskild firma men baserat på portugisiskt NIF-nummer (personligt registreringsnummer hos portugisiska skatteverket). Inte ens bokföring krävs.

Kontakta oss via kontaktformuläret och utifrån de basuppgifter ni sedan får fylla i går vi vidare med vårt samarbete.

Anders och Carina Bengs
Rua Senhora da Vitoria lote 2, 3 andar porta 5
2450-182 Nazaré, Portugal
abengs(at)live.com
Tel: +46-733-924864 (svensk mobil)
Tel: +351-934151310 (portugisisk mobil)

 

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close